Yang Tinggalkan Jejak.......Terima Kasih.

Saturday, April 23, 2011

Aku Benci Pada Ben Ashaari...

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Itulah kenyataannya.......kenapa, tak percaya............? nak tahu kenapa...........
Aku tahu tentang blog ni kira2 beberapa bulan yg lalu, itupun aku jumpa masa aku melakukan blogwalking. Hairan betul! kenapa ek, di setiap blog yg aku lawat, mesti ada tajuk entrinya melekatkan nama BEN ASHAARI. Siapa dia yek? Popular bebeno lah budak ni.

dulu header dia macam ni, mcm tgh berangan kan.....
Aku pun pergi lah jengah blog dia.......oooooo ni ker org nye. eh, dh kawen lah! kensel....nak jadik kan adik ipar.......masa tu aku pandang mata sebelah jer kat blog dia ni, blog biasa jer........tapi ada juga lah bagi komen sikit2......

lepas tu dia tukar header dia mcm ni, dari berangan di dh mula pegang besi2 kat gym tu
Heh, macam geram gitu kan......ramai betul follower dia. Setiap hari berpuluh2 viewers yg jejak kat blog dia , kalau dia buat segmen......mesti jejak beratus......masa dia buat segmen gegar 1000 blog.......dlm 24 jam dh cukup 1000 blog dok terjah blog dia. Hebat ye engkau, Ben......apa yang dia dh buat kat bloggers semua ek? kenapa semua macam tertunggu-tunggu entri dia.......aku dah mula bukak mata besar sikit.

Setakat ni tahap kebencian ku dh melambung tau........tengoklah dia buat entri, laju....berdezuuuup. Kekadang aku terlepas segmen dia.......hehehe, aku pun dh mula join segmen dia jugak. Mula-mula deco-deco beng beng boom, dh tu gegar 1000 blog April, lepas tu yg terbaru Ben Ashaari gegar lagi!.........URL aku dah tersenarai di blog Puteri Katek dan pernah join soal jawab.....tapi salah jawab pulak.....

sekarang ni dh tukar header yg nampak mcm org sedang berfikir.......eh, yo ko?
Aku pun dah macam diorang pulak, macam rugi kalau tak join segmen Ben Ashaari. kalau online mesti klik blog dia.......terkeluarlah muka dia kat skrin.......".hish, balik2 muka orang ni."....hahaha, suami aku macam dh jeles Ben. Tahniah lah engkau Ben, susah tau nak buat dia cemburu......... Bila di dh mula cemburu, aku tahulah dia sayang kat aku......huhuhu.....

Tapi kan yg buat aku benci bebeno ni.........ialah aku terlepas segmen Ben Ashaari cari blog baru........alamak, terlepas aku........nak sangat kalau Ben kasi komen sikit kat laman JJHM ni. Bila Ben buat segmen tu pun aku tak perasan lah.........oh, frust nye. Aku pun sebenarnya dh 3 hari tak online..............masa aku bukak laptop hari2 tak der lah pulak segmen ni.....benci tau.......

Walaupun bukan kerana Ben aku berblog, tapi kerana Ben lah aku dah berani tulis entri spt ni..........dan tajuk mesti menarik......( itu kata IR). Kalau ada yg dh membaca, mungkin tak setuju dgn apa yg ditulis........berilah nasihat.......aku tak akan menangis bergolek kalau korang nak hentam aku..... belajar dari kesilapanlah yg terbaik.

Dan aku sengaja tak letak link ke blog budak Ben ni .......dia dah terkenal, tak kan lah ada blogger yg tak kenal dia ek? Kalau tak kenal pun mesti diorang boleh jumpa blog dia ni bila2.......tiba2 jer muncul nama Ben Ashaari kat bloglist diorang.........

Kepada En. Ben Ashaari, selamat maju jaya.......bukannya sengaja nak benci Ben tapi tak suka bila terlepas segmen Ben.......sebabnya......rakan2 followers dah bertambah kebanyakkannya dari segmen Ben. Rugi betul kalau terlepas.tau............berkawan biarlah berjuta2, dan aku dah berkahwin dgn seorang jejaka terhangat dari Muar. Semoga jodoh kami berkekalan hingga akhir hayat.

senyum...

2 comments:

nurul nadia nasir said...

hehe lawaklah akak nie..nadia pon selalu terlepas gak segmen abg ben neh..grrr rase frust sgt..hihi

hitammanis said...

tau tak per....alahai dek, melepas lagi ye...