Yang Tinggalkan Jejak.......Terima Kasih.

Sunday, March 27, 2011

Masa yg sesuai utk berblogging

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
 

Pertama yg terlintas skrng ini adalah....adakah org yg baca ngomelan aku atau jalan2 di laman blog aku ek? Ada tak yg sudi menjadi follower aku? Kepada yg sudah mengikuti blog aku yg tidak sempurna ini dn menjadi follower, aku ucapkan berbanyak2 terima kasih....I luv u all......suka, sgt2 suka apabila melihat bilangan follower bertambah (w/pun seciput jek). Bagi aku itu dh boleh memberikan aku semangat utk berblogging dgn lebih tekun dan menulis pengisian2 yg lebih mantap.

Bila masa yg sesuai utk aku berblogging? susah nak cakap lah. Kekadang idea dtg tetiba shj. Tidak menjadi masalah bg aku kerana aku surirumah sepenuh masa. Apabila ada masa terluang jemariku akan berada di laptop. Walaupun begitu, tanggungjawab sbg ibu dan isteri tak pernah aku tinggalkan......rasanya lah.

Waktu malam adalah masa aku bersama keluarga kecuali di hujung minggu. Itupun kalau kami tidak ke mana2 lah. Aku cuba elakkan dari berblogging di waktu malam dan kekadang bila idea dtg aku catat dulu di dlm buku nota. Takut lupalah pulak kan.

Aku dah kira...........kalau satu hari aku tulis 5 entri, 1 bulan = 5 x 30 hari ialah 150 entri semuanya. Itu dh cukup banyak bg aku sbg blogger baru. Blog aku nih ibarat bayi yg baru 3 bulan, belum pandai apa2 pun......


Kalau bayi memang lah suka nangis sebab belum pandai bercakap lagi. Bagi blog yg masih muda bayi nih, eh nampak tak semangat nak tengok kan? Sebenarnya cemburu gak tengok blogger baru yg dh terer, ha..ha...kena fikir positif. Aku kenalah berusaha dan belajar lagi kalau nak berjaya kan.


Jom study sama-sama......


Sekian sudah...........

2 comments:

Sekamar Rindu said...

salam....

mesti ada yg singgah baca...

saya datang baca dan folo ..:)

**12

hitammanis said...

terima kasih daun keladi SR, silalah dtg lagi....